NOVO - SOBNE RASTLINE

Več pogledov

Monstera - sobna rastlina

Izdelek Na zalogi

SKU:000000987

Samo še dva (2) izdelka na zalogi!

15,90 €

Monstera je lepa, enostavna za vzgojo in modna tropska rastlina. 


Lahko jo vzgajamo kot plezalko ob močni opori ali kot prevešajočo sajeno v večjem loncu. Izjemno lepo pridejo na kakšni galeriji dnevne sobe, kjer jo pustite rasti brez opore in se nagne čez ograjo. Posebnost niso le njeni značilni veliki razcepljeni listi, temveč tudi njene zračne korenine.

Podrobnosti

Monstera je lepa, enostavna za vzgojo in modna tropska rastlina. 

Lahko jo vzgajamo kot plezalko ob močni opori ali kot prevešajočo sajeno v večjem loncu. Izjemno lepo pridejo na kakšni galeriji dnevne sobe, kjer jo pustite rasti brez opore in se nagne čez ograjo. Posebnost niso le njeni značilni veliki razcepljeni listi, temveč tudi njene zračne korenine, ki se ob stiku z zemljo zakoreninijo.

Potrebuje svetel, topel prostor s temperaturo nekje med 20 in 25 stopinj Celzija, brez direktnega sonca po listih, saj lahko mlade, občutljive liste ožge. 

Zalivamo redno v manjših odmerkih oziroma 1x tedensko, po občutku. Na 14 dni pa jo lahko med pomladjo in jesenjo zalijemo z gnojilom za rast in za zelene rastline, saj bodo tako listi še lepši, večji in rastlina bo še močnejša in lepša. Med enim in drugim zalivanjem jo pustimo, da se zemlja v celoti osuši. V kolikor na listih nastanejo črne pike, je to v večini primerov znak preveč zalivanja. Pozimi pa tudi presuhega zraka v prostoru.

Monstera

Lonček 14 cm
Višina 40-45 cm

Vsi izdelki, ki so na zalogi bodo dostavljeni v 2 do 3 delovnih dneh.

991685127