PLAČILO SPLETNIH NAKUPOV MOGOČE SAMO NA TRR ALI PAYPAL. PO POVZETJU NE POŠILJAMO!!!

Več pogledov

EpsomSalts
EPSOM sol za vrt 500g

Izdelek Na zalogi

SKU:0000007

Samo še trije (3) izdelki na zalogi!

4,95 €

Epsom sol ali magnezijev sulfat je naravni mineral in je nekaj najboljšega in hkrati naravnega za tvoj vrt.

Podrobnosti

Epsom sol ali magnezijev sulfat je naravni mineral in je nekaj najboljšega in hkrati naravnega za tvoj vrt. Že stoletja se uporablja kot naravno sredstvo za krepitev in odpornost paradižnikov, paprik in vrtnic. Ob redni uporabi naravne Epsom soli je v rastlini več klorofila in zato je barva rastline bolj temno zelena. Pridelek je večji in več je nastavkov za plodove. Magnezij je tisti, ki je nujno potreben za tvorbo klorofila. Žveplo pa pomaga pri tvorbi ostalih vitaminov. Pri vrtnicah pa deluje podobno. Pomaga zavirati rjo na listih in nastavkov cvetov je več, zato bodo vrtnice še lepše.

Uporaba: vsaka 2-3 tedne si naredimo mešanico naravne Epsom soli in sicer zmešamo 2 čajni žlički Epsom soli s ½ litra vode ter zalijemo paradižnike in paprike. Pri vrtnicah je dovolj 1 krat na mesec. Še bolje pa je, da rastline škropimo foliarno, saj je učinek hitrejši. Škropiti pa je najbolje zvečer in sicer z mešanico 2 čajni žlički na 1 liter vode.

Naravna Epsom sol prihaja iz pokrajine Epsom, Surrey v Angliji, kjer je naravno nahajališče. Pri nas je bolj poznana kot grenka sol in je naravni mineral. Seveda pa se na trgu dobi tudi kemična različica magnezijevega sulfata, ki je cenovno ugodnejši. Sami pa izbiramo kaj želimo na svojem vrtu, na svojem paradižniku in na koncu v svojem telesu. Zelo pomembno je, da jo uporabljamo skozi celo sezono, saj vsi poznamo učinek rumenenja listov na paradižniku, ki se začne pojavljati sredi poletja. Takrat veste, da mu manjka magnezija in zato je Epsom sol idealna rešitev. Ker pa je naravnega izvora pa lahko sadeže uživate tudi neoprane, saj vam ne bodo škodovali.

Zelo blagodejno pa deluje tudi na telo, saj zmanjšuje krče v nogah. Zato si tu in tam privoščite tudi kopel.

Vsi izdelki, ki so na zalogi bodo dostavljeni v 2 do 3 delovnih dneh.

991685127