NOVO - SOBNE RASTLINE

Zemlja in naš odnos do nje

Oceni objavo z 1 do 5 rožic:
(4)
Št. ocen: 1

Zemlja in naš odnos do nje

Zemlja in kakšen imamo odnos do nje? Kako pomembna je za nas in kako pomembna je priprava tal za kvalitetno rast rastlin? Kako pomembna je energija, ki jo dajemo rastlinam ko delamo z njimi? Midva misliva, da zelo. Vsakič, ko si vzamemo čas in gremo na svoj vrtiček je pomembno, s kakšno energijo gremo, kaj nesemo s sabo.

Vse je eno in vsi smo povezani. In če verjamemo v to načelo potem vemo in razumemo, da vse o čemer razmišljamo, vse kar čutimo, vse kar se dogaja v naši glavi vpliva na našo okolico in naše rastline. Pojdite na vrt vedno, ko ste dobre volje, veseli, pozitivni, navdušeni ali preprosto z eno besedo srečni. Zemlja bo to čutila, rastline bodo čutile, vsaka žuželka bo zaznala energijo, ki jo oddajamo. Kadar pa imamo slabe trenutke in se želimo sprostiti na vrtu pa pojdite, prosite zemljo naj odvzame skrbi, bolečine in težave, naj prečisti tvoje misli. Zemlja in kakšen imamo odnos do nje se nam bo vedno pokazal v pridelku.

Vedno in res vedno nam narava daje točno toliko, kolikor potrebujemo. Obilje, če ga le znamo videti. Na samem začetku priprave tal lahko vključimo domač, preperel ekološki hlevski gnoj, zeolit za razstrupljanje, saj veže težke kovine iz okolja nase ter aktivno bio oglje, ki našo zemljo izdatno obogati. Če pa je sama obdelava zemlje podkrepljena še z bakrenim vrtnim orodjem, ki so ga uporabljali že stari mojstri pa je učinek toliko večji. Bakreno vrtno orodje se največ uporablja pri ekološkem kmetovanju, permakulturi in biodinamiki. Ljudje, ki z njim obdelujejo svojo zemljo pa poročajo o kvalitetnejših rastlinah. Da so večje, bolj odporne na bolezni, pridelek je večji in vpliva na samo sestavo kvalitete prsti. Nekateri znajo povedati, da se tudi polži izogibajo tistega predela vrta, kjer se obdeluje zemljo z bakrenim orodjem.

Ne obremenjujte se toliko s setvenimi koledarji, kdaj morate kaj narediti, kateri nasveti so pravi in koga poslušati. Obrnite se vase, na svoje občutke in naredite stvari takrat, ko imate čas. Seveda sledite nekim priporočilom, načrtom strokovnjakov, vendar ne bo nič narobe, če stvari niso narejene v tistem trenutku, tisti dan. Delajte v svojem tempu, ko imate čas in ob tem uživate. Kar pa je še pomembneje, ne prehitevajte. Ne tekajte po trgovinah in vrtnarijah ob prvih sočnih žarkih že v mesecu marcu. Vse to je prehitro, zemlja še ni ogreta in ni pripravljena. Dajte čas naravi, da se pripravi in sadike dajajte v zemljo, ko je res toplo. V sredini maja bo čisto super, saj je zemlja ogreta, ledeni možje so mimo in rastline bodo takoj začele z bujno rastjo.

Naša zemlja in kakšen imamo odnos do nje naj bo vprašanje, ki se ga ves čas zavedamo.

Dodaj odgovor
991685127