NOVO - SOBNE RASTLINE

Stres in kako se z njim spopadamo v vsakdanjem življenju

Oceni objavo z 1 do 5 rožic:
(5)
Št. ocen: 2

Stres in kako se z njim spopadamo

Stres in kako se z njim spopadamo je ključno vprašanje današnjega časa. Gospa dr. Ivica Flis Smaka se že nekaj let ukvarja s tem vprašanjem in rešitvami kako si stresno počutje olajšati. Pravi, da vsi izbiramo sami kakšno pot bomo izbrali. Ni ene same rešitve in rešitev je mozaik različnih dejavnikov. Stresu se ne moremo izogniti, lahko pa vplivamo, kako se bomo z njim spopadali vsak dan.

Obvladovanje stresa v vsakdanjem življenju je danes zelo pomembno področje raziskovanja. Saj močno vpliva na naše življenje. Že od nekdaj je prisoten v našem življenju in je nekaj normalno prisotnega. Vendar pa se je zadnja leta močno razširil med ljudi, saj večinoma vsi delamo večji del dneva, kjer so takšni in drugačni pritiski oziroma napetosti.

Največ, kar lahko sami naredimo proti stresu

  • dovolj spanja >>> vsaj 7 ur v čisti temi, najbolje, da spimo že ob 22. uri zaradi tvorjenja hormona melatonina, ki uravnava stresni hormon kortizol
  • vsakodnevno gibanje >>>  vsaj 30 minut sprehoda vsak dan, zraven pa vključite še kakšno vadbo, ki ni preveč obremenjujoča, da ne obremenjuje nadledvične žleze še bolj. Torej joga, pilates in vse kar telo sprošča in razteguje mišice
  • zdrava prehrana >>>>  v zdravo prehrano spadajo zdrave rastlinske maščobe, ki so hrana za naše telo in možgane, veliko zelenjave in kakovostne ekološke prehrane brez pesticidov. Jejte več sveže, neprocesirane hrane. Pomagate pa si lahko z različnimi vitamini, minerali, prehranskimi dopolnili in super živili, saj je hrana danes zaradi masovne proizvodnje in želje po nizkih proizvodnih stroških zelo osiromašena.)
  • manj stresa >>>> nekaterim stresnim situacijam se ne moremo izogniti v tolikšni meri kot bi želeli, vsaj na delovnem mestu ne. Lahko pa si zmanjšamo stres v situacijah na katere imamo več vpliva. Kot naprimer, da gremo pravočasno od doma in nismo potem v stresu, da bomo zamudili v službo ali dogovorjeno mesto. Da se pravočasno lotimo zastavljenih nalog in ciljev, da nas ne preganjajo roki, ker smo odlašali in smo zato ponovno v stresu.

Stres in kako se z njim spopadamo je ključ do kakovostnega življenja.

Torej, sami izbiramo kakšno kakovost življenja želimo, po kateri poti bomo šli. Od tega je odvisno naše zdravje in iskrica življenja, ki jo nosimo v očeh.

Ne iščite zdravja z napotnico v roki, raje sami skrbite za svoje zdravje vsak dan. Omejite nočno življenje, sladkor, kavo in stimulanse, ter poskrbite, da vaša kozmetika ne vsebuje škodljivih strupov in kemikalij, kot tudi detergenti, ki jih uporabljate za pranje perila, saj vaša koža vse to vsrka v organizem.

Naj bo vaš način življenja celostno zdrav, torej na vseh nivojih.

Obkrožite se z ljudmi in živalmi, ki vas osrečujejo. Žarite in se smejte vsak dan.

Dodaj odgovor
991685127