NOVO - SOBNE RASTLINE

Praženi in začinjeni oreščki

Oceni objavo z 1 do 5 rožic:
(5)
Št. ocen: 3

Praženi in začinjeni oreščki

Praženi in začinjeni oreščki s soljo, rožmarinom, origanom, kajenskim poprom so za naju najboljši prigrizek, ki si ga privoščiva vedno brez slabe vesti in z užitkom. Ko zvečer sedeva pred tv, da se sprostiva in si ogledava kakšen dober film, se nama velikokrat zbudi želja še po kakšnem prigrizku. In ker želiva, da je tudi zdrav, na hitro zbereva skupaj vse oreščke, ki jih imava vedno na zalogi, narediva mešanico začimb, soli, sladkorja in olja ter jih vrževa v pečico.

Sestavine, ki jih potrebujete:

  • različni oreščki ( vse kar najdete doma )
  • 1 ali 2 veliki žlici olivnega olja
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička rjavega trsnega ali kokosovega sladkorja ( lahko tudi brez)
  • pest svežega rožmarina ( lahko tudi suhega)
  • ščepec kajenskega popra

 

Postopek:

V skodelico nalijemo dve žlici olivnega olja v katerega dodamo vse zgoraj naštete sestavine. Midva recept vedno spreminjava in preizkušava z različnimi začimbami. Včasih dodava še suho baziliko in origano. Večkrat jih narediva tudi brez kajenskega popra ali pa jih razdeliva na pol. Skratka prilagodiva glede na družbo, ki prihaja kot tudi na najine želje in potrebe v tistem trenutku. Za zlato zapečen odtenek barve pa dodajte še ščepec kurkume, ki deluje protivnetno, ima antioksidativno delovanje, izboljša delovanje jeter kot tudi dviguje imunski sistem.

 

Z mešanico začimb in olja prelijemo oreščke, jih dobro premešamo, da se vse sestavine prerazporedijo in jih pokrijemo z alu folijo ter damo v segreto pečico za 15 minut na 100 stopinj Celzija. Nato jih odkrijemo in pečemo še dodatnih 15 minut na 120 stopinj. Vmes jih večkrat premešamo in pazimo, da se ne zažgejo. Temperaturo vedno prilagajajte glede na svojo pečico, da jih ne zažgete.

Presenetite svoje prijatelje in jim pripravite pražene oreščke z začimbami. Obljubim, da bodo več kot navdušeni!

Čas, ki ga potrebujete za pripravo: 30 - 40 minut.

Recept pripravil: Peter Golež

 

 

Dodaj odgovor
991685127